EKOL TV - MERVE ÇOBAN 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikâyeti üzerine açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Bugün İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada İnal’ın avukatı tarafından Kılıçdaroğlu’na yönelik şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, mahkemeden Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesini talep etti.  Mahkeme, bu talebi yerinde bularak, sanık Kemal Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine karar verdi.

Hakkında zorla getirilme kararı verilen Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama Hakkında zorla getirilme kararı verilen Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik konu hakkında Ekol TV’ye karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“BİZ BUNA PABUÇ BIRAKACAK POZİSYONDA DEĞİLİZ”

Kararın hukuksuz olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “Genel Başkanımızı zorla getirebilecek bir cüret ortaya kondu ama elbette biz buna pabuç bırakacak bir pozisyonda değiliz. Genel Başkanımız ile ilgili hukuksuz bir şekilde açılan bir dava var. Yine talimatla açtırılmış bir dava” ifadelerini kullandı.

“KONUŞMA DOKUNULMAZLIK KAPSAMINDA”

Çelik, “Genel Başkanımız aynı konuşmayı Meclis kürsüsünde de yapmıştı. Haliyle Anayasa’nın 83. Maddesi gereği dokunulmazlık kapsamında olan bir konuşma. Tamamıyla haklı ve yerinde eleştirilerdi bunlar. Dolayısıyla dava açılmaması gerekiyordu ama açıldı. Dava kötü niyetli de olmuş olsa açıldı” ifadelerini kullanarak davaya söz konusu olan konuşmaların kürsü dokunulmazlığı çerçevesinde olduğunu söyledi.

“HUKUK BUNA ENGEL”

Mahkeme tarafından alınan zorla getirilme kararının hukuka uygun olmadığını söyleyen Avukat Celal Çelik, “İstanbul’daki bir mahkemenin Ankara’da yaşayan Genel Başkanımıza yönelik olarak zorla getirebilme şansı söz konusu değildir. Hukuk buna engeldir zaten. Normalde olması gereken şudur: Tekrar talimat yazarsınız Ankara’ya. Talimat mahkemesinden bunu isteyebilirsiniz. Siz kalkıp da İstanbul’daki bir mahkeme olarak İstanbul’a yönelik zorla getirme kararı çıkartamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

“HÂKİM İLE İLGİLİ YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Çelik konu hakkında yasal haklarını kullanacaklarını belirterek, “Dolayısıyla bu tek başına hâkimin suç işleme iradesini ortaya koyuyor. Görevini kötüye kullandığını açığa çıkartıyor. O nedenle hâkim ile ilgili yasal haklarımızı ivedi bir şekilde kullanacağız. Hem disiplin hukuku hem de ceza hukuku anlamında” diye konuştu.