Gündem

Kına gecesinde öldüresiye darp edilen damat, taburcu olduktan sonra evlendi

Geçtiğimiz Ağustos ayında Gaziantep’te kına gecesinde demir sopalarla öldüresiye dövülerek yoğun bakıma kaldırılan Yemliha Kızıltoprak’ın nikahı İstanbul Çekmeköy’de kıyıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez genç çift Ayşenur ve Yemliha’ya mutluluklar dileyip, nikahlarını kıydı.

Abone Ol

Geçtiğimiz Ağustos ayında Gaziantep’te meydana gelen bir olay kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Kına gecesinde öldüresiye darp edilen damat, yoğun bakımda günlerce gördüğü tedavinin ardından taburcu edilmişti. Yaşananlara rağmen yarım kalan hikayelerini tamamlamak isteyen damat Yemliha Kızıltoprak, Çekmeköy Belediyesi’nden nikah için destek istedi. Başkan Orhan Çerkez bu çağrıya kayıtsız kalmayıp, genç çiftin nikahlarını kıydı. Çekmeköy Belediyesi Nikah Sarayı’nda dünya evine giren çiftler, Başkan Çerkez’e ve ekibine teşekkür ettiler.

NE OLMUŞTU?

26 Ağustos'ta Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Yamaçtepe Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda meydana gelen olayda, 27 yaşındaki damat Yemlihan Kızıltoprak, kına gecesi eğlencesinde halaya davet ettiği kuzeni ile kısa süreli tartışma yaşadı. Yaşanan tartışma sonrası düğünden gönderilen kuzen durumu kardeşlerine anlatarak düğüne gelmelerini istedi. Bu çağrı üzerine düğün alanına gelen bir grup şahıs, salonda bulunan damat Yemlihan Kızıltoprak'ı ellerindeki demir levye ve sopalarla darp etti. Kafasına ve vücudunun çeşitli bölgelerine darbeler alan damat yaralanarak günlerce yoğun bakımda tedavi gördü.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Nikah öncesinde konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan damadın babası Ahmet Kızıltoprak, “Bir gün öncesinden araştırmıştım Çekmeköy Belediyesi’ne ulaşabilir miyim diye. Çünkü benim burada kimsem yoktu. Dedim ki en azından belediye çocuğumu yalnız bırakmasın gitsinler yanında olsunlar dedim. Aslında ben nikaha gelemeyecektim. Bana seni de getireceğiz dediler ve yardımcı oldular. Allah hepsinden razı olsun. Mutluyum şu anda” ifadelerini kaydetti.