İran merkezli haber ajansı Tesnim’e göre ülkenin doğusunda bulunan Güney Horasan eyaletindeki bir kömür madeninde metan gazı patlaması yaşandı.  En az 50 kişinin hayatını kaybettiği olaya dair İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, son bilgileri paylaştı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kulivend, "Mahsur kalan 24 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor” diye konuştu. Ayrıca 17 yaralının bölgedeki hastanelere kaldırıldığını aktardı.

İran maden

PEZEŞKİYAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Pezeşkiyan "Bakanlarla konuştum ve takip etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Güney Horasan Valiliği tarafından yaşanan facianın ardından yayımlanan bildiride, kömür madeninde meydana gelen patlama nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi. Bildiride, eyalette 3 günlük yas ilan edildiği duyuruldu.

"İHMALİ OLANLAR TESPİT EDİLECEK"

Öte yandan, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, kömür madeninde yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Meydana gelen bu kaza hepimizi derinden etkiledi. Bu tür kazaların tekrarlanması üzüntü verici. Meclis olarak, sorumluların ve ihmali olanların tespit edilmesi önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ülkenin doğusundaki Güney Horasan eyaletine bağlı Tebes ilçesindeki bir kömür madeninde iki blokta dün gece metan gazı patlaması meydana geldiği bildirilmişti. Eyaletin Kriz Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Ali Ahundi, son olarak ölü sayısının 19'a yükseldiğini açıklamıştı.