Tüm dünyayı ayağa kaldıran maymun çiçeği olarak da bilinen mpox virüsü ile ilgili acil durum ilan edilmişti. Yapılan son açıklamalarda İsveç Halk Sağlığı Kurumu, 1 kişinin  maymun çiçeği virüsüne yakalandığını açıkladı. 

TÜRKİYE'DE VAKA YOK 
 WHO, önümüzdeki günlerde Avrupa kıtasında maymun çiçeği vakalarının artmasını bekliyor.Sağlık Bakanlığı ise Türkiye'de hastalıkla bağlantılı herhangi bir vakanın görülmediğini ve ek önleme gerek duyulmadığını açıkladı.

ENDİŞE VERİCİ DURUM 

Buna göre, salgın yaşanan bölgelerden ülkeye gelen yolcuların semptom gösteren kişilerle temas edip etmediklerini ve kendilerinde semptom olup olmadığını beyan etmeleri gerekecek, bu bölgelerden gelen araçlar, konteynerler ve mallar ise dezenfekte edilecek.Mpox virüsü Orta ve Doğu Afrika'da hızla yayılıyor.Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde başlayan ve hızla en az 15 ülkeye daha yayılan bulaşıcı hastalık sonucu en az 524 kişi hayatını kaybetti.Şu anda görülen salgının, virüsün yeni bir varyantıyla ilişkilendirildiği için öncekilerden daha endişe verici olduğu söyleniyor.