Fransa, korkunç bir tecavüz davasıyla sarsıldı. Davanın detayları ise kan dondurdu. 71 yaşındaki Dominique P., karısını on yıldan fazla bir süre boyunca uyuşturup cinsel istismara uğrattığı ve başkalarını da aynı suçu işlemeleri için yönlendirdiği iddialarıyla karşı karşıya. 

Fransa'nın güneyindeki Avignon'da görülen davada, 71 yaşındaki Dominique P., karısını on yıl boyunca uyuşturup cinsel istismara uğrattığı ve çevrimiçi olarak tanıdığı kişilerle birlikte tecavüz etmesine sebep olduğu suçlamasıyla yargılanıyor. Kadın, uyuşturucunun etkisi altında olduğu için bu yıllar süren istismardan haberdar olmamış. 

72 ERKEĞE TECAVÜZ ETTİRMİŞ

BBC'de yer alan habere göre Fransa'yı dehşete düşüren bu davanın detaylarına göre Dominique P.'nin karısını sürekli olarak uyuşturduğunu ve evine davet ettiği 72 erkekle birlikte ona tecavüz ettirdi. Olayın boyutu ve karmaşıklığı, ülkede geniş yankı uyandırdı. Polis, şu ana kadar 72 erkekten 50’sini tanımlayıp suçlamış ve yargılanmalarını sağlamıştır. Davanın detaylarına göre, polis en az 92 tecavüz vakası tespit etti.

YILLARCA SÜRDÜ, 2020 YILINDA ÖĞRENDİ

Mağdur, 72 yaşında ve bu yıllarca süren istismarı 2020 yılında polis tarafından öğrenmiş. Avukatı Antoine Camus, duruşmanın kadının "korkunç bir sınav" olacağını belirtti ve bunun, mağdurun yaşadığı tecavüzlere dair video kayıtlarını ilk kez göreceği an olacağını ifade etti. Camus, "İlk kez, 10 yıl süren tecavüzleri yaşamış olacak" dedi.

Dominique P., eylül 2020’de bir alışveriş merkezinde üç kadının eteklerinin altını gizlice çektiği için polis tarafından sorgulandı. Bilgisayarında, karısının bilinçsiz olduğu yüzlerce fotoğraf ve video bulundu. Bu görüntüler, çiftin evinde yaşanan birçok saldırıyı da ortaya çıkardı ve istismarın 2011 yılında başladığı iddia edildi. Ayrıca, Dominique P.’nin bir web sitesinde tanımadığı insanları evlerine çağırıp karısına tecavüz ettirdiklerine dair konuşmalar bulundu.

İLAÇ VERDİĞİNİ KABUL ETTİ

Soruşturma sırasında, Dominique P. karısına güçlü sakinleştiriciler ve kaygı giderici ilaçlar verdiğini kabul etti. Savcılar, Dominique P.'nin tecavüzlere katıldığını, bu anları kaydettiğini ve diğer erkekleri aşağılama dili kullanarak cesaretlendirdiği öne sürüldü. Suçlamalar arasındaki diğer detaylar, zanlıların yaşlarının 26 ile 74 arasında değiştiğini ve bazılarının birden fazla kez tecavüze katıldığı. Zanlılar savunmalarında bu eylemlerin çiftin fantezilerini yaşamak için yapıldığını iddia etti.

TAM BİR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Dominique P., 9 yaşındayken tecavüze uğradığını iddia etmiş ve 1991 yılına ait bir cinayet ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya. Ayrıca, 1999'da bir tecavüz teşebbüsünde bulunduğunu kabul etti.  Duruşma, Avignon'daki Parc des Expositions'ta 20 Aralık'a kadar devam edecek. İlk duruşma gününde, mağdur, üç çocuğuyla birlikte mahkemeye geldi. Avukatı Camus, mağdurun kapalı kapılar ardında bir duruşma talep edebileceğini belirtti, ancak "bu, saldırganlarının istediği bir şey olurdu," dedi.

Kaynak: haber merkezi