Eğitim

KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65 nereye girilir ve nereye atanırım? KPSS ortaöğretim atama puanları 2024

Gün itibarıyla ÖSYM tarafından açıklanan KPSS ortaöğretim sonuçlarının ardından gözler atama puanlarına çevrildi. Söz konusu duruma ilişkin en çok, "KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65 puanlarıyla nereye atanırım?" sorusunun cevabı gündem oldu. İşte, detaylar...

Abone Ol

KPSS ortaöğretim sonuçları, ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Söz konusu durum nedeniyle sınavda ter döken adaylar, KPSS ortaöğretim taban puanlarına ilişkin aramalar yapıyor. İşte, detaylar...

KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 PUANLA NEREYE GİRİLİR?

Önceki yıllarda KPSS tercihlerini kabul eden ve yerleştirme işlemlerini düzenleyen ÖSYM, atama puanlarını açıklamıştı. Söz konusu KPSS ortaöğretim atama puanları kadro ve şehirlere göre farklılık göstermektedir. Aşağıdaki linke tıklayarak KPSS geçen süreçteki atama ve yerleştirme puanlarına ulaşabilirsiniz.

ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65 PUANLA NEREYE GİDİLİR?

Geçtiğimiz senelerde KPSS tercihlerini kabul eden ve yerleştirme işlemlerini tamamlayan ÖSYM, atama puanlarını erişime açmıştı. Aşağıdaki linke tıkladıktan sonra "sayfada bul" seçeneğini kullanarak almış olduğunuz puanı yazabilir ve o puanlarda atama yapılıp yapılmadığını sayfada arayarak bulabilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı, ortaöğretim kurumlarından (lise, meslek lisesi) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Bu kılavuz sadece bu sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır.

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.