Yüksek enflasyon nedeniyle bankalar birbiri ardına önlem almaya devam ediyor. Ekonomist Barış Soydan sosyal medya hesabından çok önemli bir iddiada bulundu. Soydan, şirket kredi kartlarına taksitin kaldırıldığını, bireysel kartlarda ise taksit sayısının 2 ile sınırlandırıldığını öne sürdü. 

Alım gücünün düşmesi ile birlikte fiyatların fahiş şekilde artması sonrasında vatandaşlar kredi kartlarına yüklenmişti. Son gelen haberler ise kredi kartı kullananları üzdü. Yüksek enflasyon nedeniyle bankalar bazı önlemler almaya başlamıştı. Faiz oranlarındaki artışa rağmen vatandaşlar kredi kartı kullanmaya devam ediyordu.

Ekonomist Barış Soydan, sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklama yaptı. Ekonomist Soydan şirket kredi kartlarından taksitlerin kaldırıldığını, bireysel kredi kartı sahiplerine ise taksit sayısı 2 ile sınırlandırıldığını öne sürdü. Uygulamanın en büyük özel bankalarından biri tarafından hayata geçirildiğini söyleyen Barış Soydan, "Toptan taksit marka tanımlı firmaların hiçbir şekilde taksit yapamayacağı haberleri geliyor" iddiasında bulundu.

Barış Soydan'ın paylaşımı şu şekilde: "Talebi daha da baskılamaya devam: En büyük özel bankalardan birinin şirket kartlarına taksiti dün itibariyle kaldırdığı, bireysel kartlarda taksit sayısını 2 ile sınırlandırdığı ve toptan taksit marka tanımlı firmaların hiç bir şekilde taksit yapamayacağı haberleri geliyor."

Kaynak: Haber Merkezi