AK Parti'nin hazırladığı kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Araç ile gayrimenkul alım-satımı, noter işlemleri ve kredi kartından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na pay aktarılacak. Kredi kartı 100 bin TL limiti olanlardan 1 Ocak 2025 itibarıyla 750 TL katkı payı alınacak.

KREDİ KARTLARINDAN HİZMET BEDELİ

Limiti 100 bin lirası ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira olan kredi kartlarından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katılma payı alınacak.

Teklifte bu durum için şöyle denildi: Belirlenen limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 TL pay (Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay alınmaz, kartın herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde alınan pay iade edilmez. Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmaz.)

KREDİ KARTLARINDAN HİZMET BEDELİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kanun teklifinde, kredi kartlarından hizmet bedelinin 1 Ocak tarihinden itibaren başlaması istendi. Ocak ayının başında, hizmet bedeli banka tarafından kredi kartı sahibinden kesilecek. Düzenlemeye göre, yıl içinde limiti artan veya yeni alınan kartlardan da hizmet bedeli alınacak. Düzenlemeye göre birden fazla kartı olan, her kart için hizmet bedeli ödeyecek.