Orta Vadeli Program (OVP), 2025-2027 dönemi ekonomik hedeflerini ve buna bağlı olarak yapılacak düzenlemeleri kapsıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı bu programda, özellikle kredi kartı limitlerine getirilecek yeni düzenlemeler dikkat çekiyor. Kredi kartı limitlerinin vatandaşların gerçek gelirleriyle uyumlu hale getirilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Risk Merkezi verileri kullanılacak.

NET GELİRİN İKİ KATINI AŞAMAYACAK

Yapılan açıklamaya göre, mevcut uygulamada vatandaşların kredi kartı limitleri, ilk yıl net gelirin 2 katını, sonraki yıllarda ise 4 katını aşamıyor. Ancak birçok kişinin kredi kartı limiti, aylık gelirinin çok üstüne çıkmış durumda. OVP ile bu limitlerin düzenlenmesi hedefleniyor ve gerçek gelir üzerinden hesaplama yapılacağı için birçok vatandaşın kredi kartı limitinin düşürülmesi bekleniyor.

Bu yeni düzenlemenin temel amacı, kredi kartı limitlerinin vatandaşların gerçek gelirlerine göre yeniden yapılandırılması. SGK ve Risk Merkezi verilerinin entegrasyonu sayesinde, vatandaşların SGK’ya bildirilen gelirleri baz alınarak limitler belirlenecek.

Kaynak: DHA