Borçlarını ödemede sıkıntı yaşayanlar için bankalar yeni kampanyalar düzenliyor. Bunlardan biri de kredi ve kerdi kartı borçlarına yapılandırma fırsatı sunan kampanya. İlk olarak kamu bankalarının hayata geçirdiği uygulamanın kapsamı gitgide büyüyor. Özel bankalar da art arda yaptığı açıklamalar ile borç yapılandırma kampanyalarını kamuoyuna duyuruyor.

Kredi Karti A-1

Kredi ve kredi kartı ödemelerinde güçlük çekenler için yapılandırma imkanı geliyor. Birçok bankanın katılımıyla büyümesi beklenen kampanyada vatandaşlar borçlarını 60 aya yani 5 yıla kadar yayabilecekler.

Para C-5

İlk olarak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının harekete geçtiği borç yapılandırma kampanyasına İş Bankası ve Akbank gibi milyonlarca müşterisi bulunan özel bankalar da katılım sağladı.

Kredi Karti D-1

60 aya varan borç yapılandırma işlemlerinde ise faiz oranı yüzde 3.11 olarak belirlendi. Önümüzdeki süreçte faiz oranları belirlenirken de Merkez Bankası’nın referans faizi dikkate alınacak.

Para N-7

Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları, kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak belirlenecek. Bu oranlar ise 24 Ekim tarihinde açıklanacak.

Kredi Karti C-1

Kredi kartının dönem borcunun asgari tutarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar, toplam kredi borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecekler. Toplamda 5 yıla yayılan borçların taksitleri küçülürken, borç ödeyememe gibi bir durum da ortadan kalmış olacak.

Para D-3

İhtiyaç kredilerinde ödemeleri 30 günü aşan borçlular için de borç yapılandırma süresi 60 aya kadar ulaşabilecek. Yapılandırma başvuruları için vatandaşların önünde bir yıl gibi bir süre olacak.