Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımında World Liberty Financial logosunun yer aldığı bir gönderiyle, “Bu öğleden sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin gezegenin kripto başkenti olmasını sağlamak için planımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı. Trump’ın oğulları Donald Trump Jr. ve Eric Trump da birkaç hafta önce kripto ve DeFi ile ilgili büyük bir duyuruya işaret etmişti. Trump, o zamandan beri yaklaşan duyuru etrafında büyük bir beklenti yaratmaya çalışıyor.

"DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUN"

Trump’ın açıklamasından bir saat önce, World Liberty Financial’ın Telegram kanalında bir uyarı yayınlanarak insanlara dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunularak “Telegram'da dolaşan ve bizden geldiğini iddia eden, sahte airdrop veya token satışı teklif eden bazı reklamlardan haberdar olduk” denildi. Şirket, “Şu anda herhangi bir token satmıyoruz” ifadesine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Trump, Temmuz ayında Bitcoin konferansında yaptığı konuşmadan bu yana kripto para birimleri ve DeFi alanında daha aktif bir profil sergiliyor. Konferansta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'i görevden alacağını ve ABD’nin bitcoin varlıklarını satmasını durdurarak “stratejik bir bitcoin rezervi” oluşturacağını belirtmişti. Trump’ın benzerliğini kullanan NFT koleksiyonları da 2022’nin sonlarından beri piyasada yer alıyor. Ancak, World Liberty Financial'ın tam olarak ne tür hizmetler sunacağı veya Trump'ın bu projeye nasıl bir katılım göstereceği belirsizliğini koruyor.