Gündem

İstanbul’da soykırım mesajı; Galata Kulesi'nde Filistin bayrağı yansıtıldı

İsrail'in Filistin'de 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü soykırımda bir yıl geride kaldı. Soykırımın birinci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıttı. Özel Kalem Müdürü Fatih Gürkan o anları X hesabından paylaştı.

Abone Ol

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'de Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü soykırımda 41 bini aşkın insan hayatını kaybederken on binden fazla insanın cesedinin enkaz altında olduğu tahmin ediliyor. Türkiye, dünyayı sarsan vahşetin birinci yılında yine sessiz kalmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtarak soykırıma uğrayan sivillerin sesi oldu.

"NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN UZAK DEĞİL" 

Dikkat çeken anlara ait görüntüleri ise T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Fatih Gürkan, sosyal medya sitesi X üzerinden paylaştı.

Gürkan paylaşımında, "Tüm dünya gözlerini kapamış olabilir... Kimsenin soykırım suçu işleyen İsrail'e söz söyleyecek cesareti olmayabilir... Binlerce Müslüman kardeşimizin soykırıma uğradığı Filistin biz olduğumuz sürece asla yalnız olmayacak! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, herkes sussa da biz konuşmaya devam edeceğiz.  Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu gece Galata Kulesi'ne Filistin bayrağını yansıttık. Nehirden denize özgür Filistin uzak değil!" ifadelerini kullandı.