Galatasaray Divan Kurulu Eylül ayı Olağan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlendi. Başkan Dursun Özbek'in yanı sıra Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan da açıklamalarda bulundu. Derkan , derbiye sayılı günler kala Fenerbahçe'nin tecrübeli çalıştırıcı Jose Mourinho'yu hedef aldı. 

"SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'yu hedef alan Derkan, sarı-kırmızılı kulübe sistematik bir saldırı olduğunu söyledi. Faul ve kart algısı yapıldığı ve bunu yapan isimlerin başında ise dünyaca ünlü teknik adamın geldiğinin altını çizen Derkan, şu ifadeleri kullandı:

D İ V A N

"ALATURKA TAVIRLI TERCÜMAN"

"Galatasaray oyuncularına dünkü maçtan itibaren anormal saldırılar var. Hafta sonu bir derbi maçımız var, Galatasaray sistematik bir saldırı altında. Bütün TV kanallarında bir düğmeye basılmışçasına 'Faul ve kart' algısı var. 'Şu kırmızı karttı, bu kırmızı karttı, penaltıydı, elini uzattı sarı karttı' biçiminde hakemleri de manipüle edecek şekilde anormal, futbolun içerisinde olmayan bir saldırı seziyorum. Sahada yenemeyeceklerini anlayanlar, bir takım acemi oyunlara girişiyorlar. Ve bunun başında da dünyada kendini kabul ettirmiş ama Türkiye'ye gelince alaturka tavırlar sergileyen tercüman hocalarıyla" ifadelerini kullandı. 

FENERBAHÇE'DEN DE HAMLE GELDİ

Ezeli rakibi Fenerbahçe derbi öncesi Galatasaray'ı yasa dışı gelir elde etme ve vergi kaçırma suçlamalarıyla çeşitli devlet kurumlarına şikayet etti. Şikayet edilen kuruluşlar arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı (Vergi Denetim Kurulu), SPK, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Bankalar Birliği ve TFF bulunuyor.

"TÜRK FUTBOL TARİHİNDE DAHA ÖNCE YAŞANMADI"

Sarı-lacivertli kulübün Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

Bir spor kulübü ekseninde haftalardır yaşanan gelişmeler ve oluşan gündem üzerine bu açıklamayı yapmak, zaruri bir halden öteye geçmiştir. Öncelikle, ülkemizdeki tüm futbolseverlerin ve kamuoyunun gündemini belirleyen gelişmeler karşısında kamuoyunu tatmin edecek yeterli resmi adımların atılmamış olması endişe vericidir. Bugün, aleni bir şekilde birçok hukuksuzluğun arka arkaya yaşanmasına rağmen adaletin bu kadar çaresiz kaldığı bir durum, Türk futbol tarihinde daha önce yaşanmamıştır.

Türk futbolu; Hem sahada hem de saha dışında kazanmak için her yolu mübah görüp hak ve hukuk tanımayan, adil rekabeti çiğneyerek kendisine haksız bir şekilde maddi ve sportif açıdan avantaj sağlayan, başrolde olduğu skandalları çeşitli kılıflarla örterken hukuki, ahlaki ve etik değerleri çiğneyen, bunu fütursuzca yaparken tüm skandallarını örtbas etmek için rakiplerini haksızca hedef gösteren, özetle ve en net şekilde süreklilik arz eden hukuk ve adalet tanımaz bir yaklaşımla karşı karşıyadır. Söz konusu kulüp, tüm bu yaklaşımı alenen ortaya koyarken, ilgili makamların sessiz kalmalarından cesaret almaktadır.