Kuzey Kore haber ajansı KCNA’nın haberine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni bir deniz üssü inşa etmek için hazırlıklara başladı. Yapılacak bu üs ile modern suüstü ve sualtı gemilerini kullanmak hedefleniyor. Öte yandan Pyongyang yönetimi bu adımı olası bir savaşa karşı ordu gücünü kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

Kuzey Kore lideri, tesisi teftiş etmeden önce de bir silah fabrikasını ve subay eğitim okulunu ziyaret etti. Kim burada subayların yoğun alkışı ile karşılandı. Subaylara ve beraberindekilere, yeni inşa edilecek deniz üssünün önemi ve gelecekteki faaliyetlerinden bahsetti. Ancak bu ziyaretlere ilişkin herhangi bir tarih belirtilmedi.

NÜKLEER SAVAŞ TEHDİDİNE ÖNLEM

Kim Jong-Un geçtiğimiz yıl ABD, Japonya ve Güney Kore'nin ortak deniz tatbikatında ülkenin sularının nükleer savaş tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylemişti. Pyongyang'ın şimdiki deniz üssü adımı ise söz konusu birliğe karşı bir yanıt olarak değerlendiriliyor. Kuzey Kore haber ajansı KCNA’nın haberine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni bir deniz üssü inşa etmek için hazırlıklara başladı.

Yapılacak bu üs ile modern suüstü ve sualtı gemilerini kullanmak hedefleniyor. Öte yandan Pyongyang yönetimi bu adımı olası bir savaşa karşı ordu gücünü kuvvetlendirmek olduğunu söyledi. Kuzey Kore lideri, tesisi teftiş etmeden önce de bir silah fabrikasını ve subay eğitim okulunu ziyaret etti. Kim burada subayların yoğun alkışı ile karşılandı. Subaylara ve beraberindekilere, yeni inşa edilecek deniz üssünün önemi ve gelecekteki faaliyetlerinden bahsetti. Ancak bu ziyaretlere ilişkin herhangi bir tarih belirtilmedi.