Eğitim

KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? 2024 KYK bursu ne kadar? KYK burs başvuru ekranı...

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvurularına ilişkin aramalar başlamış durumda. Türkiye genelinde yüksek eğitim alan binlerce öğrencinin hakkında araştırma yaptığı konuya ilişkin tüm detayları bir araya getirdik.

Abone Ol

KYK burs başvurularına ilişkin araştırmalar Ekim ayına kısa bir süre kala iyice yoğunlaşmış durumda. Öğrenciler, söz konusu burs başvurularının ne zaman başlayacağı, nasıl yapılacağı ve bu senenin burslarının ne kadar olduğunu araştırıyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları ile ilgili gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Söz konusu duruma dair resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

Öte yandan geçtiğimiz yıl başvurular 12-19 Ekim tarihlerinde alınmıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte başvuruların alınmaya başlanacağı tahmin ediliyor.

KYK BURS-KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredileri kadar, başvurularının nasıl ve nereden yapılacağı da gündemde. Söz konusu başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle öğrencilerin öncelikle olarak PTT'den bir e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bu yıl 2025 Ocak ayından itibaren ödenmeye başlanacak olan KYK bursları, geçtiğimiz yıl, yani 2023-2024 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 2 bin TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri yüksek lisansta 4 bin TL, doktorada 6 bin TL olarak güncellenmişti.