KYK yurt sonuçları ile ilgili beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Bakan Bak, yaptığı açıklamada örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için GSB yurt başvurularının sonuçlandığını kaydetti. İşte e-devlet 2024 KYK yurt sonuçları ile öğrencilerin bilmesi gereken detaylar…

Kyk Yurt Sonuclari-1

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada 2024 KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak açıklamasında, “Başvuruları 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlandı. Yapılan başvurular; 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde; başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi; gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki yurda yerleştirildiler. 81 ilde Bakanlığımıza bağlı 857 yurt binasında, 987 bin kapasitemiz bulunmakta. İlk aşamada, yüzde 88’lik bir yerleştirme oranı yakalayarak yeni bir rekora imza attık. Bu oran ilerleyen günlerde artacaktır” ifadelerini kullandı.

Kyk Yurt Basvurulari B-3

KYK YURT SONUÇLARINA NEREDEN VE NASIL BAKILIR?

KYK yurt sonuçları e-devlet (https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama ) üzerinden öğrenilebiliyor. T.C. kimlik numarası ev şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar kısa süre içinde KYK yurt sonuçlarını görebiliyor.

E-DEVLET KYK YURT SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Kyk C-2

2024 KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN?

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasıyla yurt kayıt tarihleri de öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. KYK yurtlarına kayıt hakkı elde eden öğrencilerin 7 Eylül saat 23.59’a kadar kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

KYK yurt kayıt işlemleri ile ilk kayıt ücretinin ödenmesi e-devlet üzerinden yapılabiliyor.