7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırılarına devam eden İsrail, yeni hedef olarak Lübnan'ı belirledi. Hizbullah'a yönelik siber saldırı düzenleyen İsrail, savaşa yeni bir boyutta getirdi.  

İSRAİL CİHAZLARI PATLATTI

İsrail, Lübnan Hizbullah'ın kullandığı 'pager' adı verilen iletişim cihazlarını patlattı. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 3 binden fazla kişi de yaralandı.

7-32

MOSSAD DETAYI

Sky News Arabia'nın ismi paylaşılmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, MOSSAD'ın "Hizbullah'ın çağrı cihazlarına önceden ulaştığı ve pillerine patlayıcı madde yerleştirdiği" iddiasına yer verildi. Haberde, MOSSAD'ın patlayıcılar yerleştirdiği pillerin sıcaklığını uzaktan yükselterek cihazları infilak ettirdiği de ileri sürüldü.

5 AY ÖNCE İTHAL EDİLDİ

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun da Lübnanlı güvenlik kaynağından aktardığına göre, cihazlara yerleştirilen patlayıcı 20 gramın altında ve infilak ettirilen cihazlar 5 ay önce ithal edildi.

TAYVAN ÜRETTİ, İSRAİL PATLATTI

'Pager' adı verilen iletişim cihazlarının Tayvan tarafından üretildiği ve İsrail tarafından bataryalarının içine 20 gram patlayıcı sokulduğu iddia edildi. Öte yandan cihazların İran tarafından Tayvan'dan alındığı ve 5 ay önce 5 bin adet olmak üzere Lübnan Hizbullah'ına teslim edildiği öne sürüldü.