Dünya

Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı: Silah sevkiyatlarını durdurun

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırıları devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e yapılan silah sevkiyatlarının durdurulması için çağrıda bulundu.

Abone Ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda İsrail'i hedef aldı. Fransa'nın İsrail'e hiçbir silah göndermediklerini belirten Macron, İsrail'e yapılan sevkiyatların durdurulması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırgan politikaya değinen Macron, bölgede önceliğin siyasi bir çözüme geri dönmek olması gerektiğini söyledi. 

"SEVKİYATLARI DURDURUN" 

Açıklamalarını sürdüren Macron, sürdürülen katliama dikkat çekerek, İsrail'in Gazze'deki saldırılarda kullanılacağı silah sevkiyatının durdurdurulması çağrısını yaptı. Fransa'nın bu kapsamda İsrail'e silah göndermediğini savunan Macron, İsrail'in, uluslararası hukuk ve insani hukuka uyarak kendisini savunması gerektiğini ifade etti. Macron, "Sivil halkı feda ederek terörle mücadele etmiyoruz." ifadesini kullanarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın tutumunu dikkate almamasını eleştirdi.

"LÜBNAN, YENİ BİR GAZZE OLAMAZ"

Emmanuel Macron, "Sesimiz duyulmuyor ve bu bir hata; bu, İsrail'in gelecekteki güvenliği için de bir hata" dedi. Macron, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına da değerlendirerek, "Lübnan, yeni bir Gazze olamaz" diye konuştu.