Gündem

Malatya depremi sonrası Prof. Dr. Ercan'dan korkutan uyarı: Bölgede daha büyük depremler olabilir

Son dakika haberleri: Doğu Anadolu'nun büyük bir bölümünde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkezinin Malatya olduğunu büyüklüğünün ise 5.9 olduğunu duyurdu. Yaşanan depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ekol TV'ye uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Ekol TV - Özel Haber

Türkiye'nin doğusunda birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Malatya Kale merkezli depremin büyüklüğü AFAD tarafından 5.9 olarak açıklandı. Meydana gelen deprem sonrası Ekol TV'ye açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu depremler 6 Şubat 2023 depreminin boşalması olarak karşımıza çıkıyor. 2027 yılına kadar depremler sürecek" ifadelerini kullandı. 

"BÖLGEDE DEPREMLER DEVAM EDECEK"

Malatya'da yaşanan deprem sonrası açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ercan, "6 Şubat 2023 depreminden sonra bölgede beklediğimiz artçı depremler vardı. Geçenlerde 4 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Onun arkasından 6.0 büyüklüğünde deprem ise 6 Şubat 2023 depreminin bir boşalması olarak karşımıza çıkıyor. Bölgede bir deprem boşalması yaşanıyor. Şu an için 6.0'dan daha büyük bir deprem beklentisi içerisinde değilim. Ancak bu bölgede depremlerin 2027 yılına kadar süreceğini söyleyebilirim. Bölgede ara ara depremler göreceğiz. 2027 yılına kadar da bölgede 6.0 üzerinde depremler olabilir. Bu depremler 6 Şubat 2023 depreminin boşalması olarak karşımıza çıkıyor. Oluşan bu depremler başka bir bölgeyi etkilemez. Ama bugün oluşan deprem sonrası 5'e yakın artçı depremler olabilir" dedi.