Gündem

MALATYA, DİYARBAKIR, ELAZIĞ, ERZİNCAN DEPREMİ NEREDE OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE? 16 EKİM KANDİLLİ VE AFAD SON DEPREMLER

Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Erzincan'da meydana gelen deprem, halkı korkuya sürükledi. Birçok ilden hissedilen depremin sarsıntısı ile milyonlarca kişi evlerini terk ederken, 16 Ekim Kandilli ve AFAD son depremler listesi depreme dair ayrıntılara yer verdi…

Abone Ol

16 Ekim Çarşamba günü Diyarbakır, Elazığ, Erzincan ve Malatya’da hissedilen deprem korkuya neden oldu. Sarsıntının şiddeti ile kendini sokağa atan pek çok kişi “Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde?” araştırması yapmaya başladı…

DİYARBAKIR, ELAZIĞ, ERZİNCAN, MALATYA DEPREMİ NEREDE OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre birçok ilde birden hissedilen depremin Merkez üssü Malatya Kale iken büyüklüğünün ise 5.9 olduğu kaydedildi. 

Saat 10:46'da gerçekleşen depremin derinliğinin 10.07 km olduğu belirtildi. 

Kandilli Rasathanesi ise Malatya'daki depremin büyüklüğünü 6 olarak bildirdi. 

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

BAKAN YERLİKAYA: SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar: Malatya’nın Kale ilçesinde 5.8-9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı.  Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

ELAZIĞ VALİSİ PENCEREDEN ATLAYAN VATANDAŞLAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu "Tüm ekipler sahada. Şu ana kadar gelen yıkılan bina bilgisi yok, pencereden atlayan vatandaşlar olduğu söylendi. Onlara müdahale ediliyor. Tarama çalışmaları sürüyor" dedi.