Ekol TV Ankara Haber Koordinatörü- Eray Görgülü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP yönetimi arasında soğuk rüzgârlar esmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti içinde “güç” olmaya başladığı iddialarının Yavaş’ı rahatsız ettiği Ankara’da bir süredir konuşuluyordu. Son olarak kurultayda İmamoğlu’na konuşma yapacağı 3 gün önceden; Yavaş’a ise konuşma yapacağı sadece 1 saat önceden bildirilmesi tartışmanın alevlenmesine neden oldu.

“BİLGİLER TAM TERSİ YÖNDE”

CHP yönetimi “Sorun yok” dese de Ekol TV Ankara Haber Koordinatörü Eray Görgülü, katıldığı yayında durumun hiç de öyle olmadığına işaret etti: “Kurultayda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na konuşma verilmiş ve kendisine 3 gün önce bildirilmişti. Fakat Mansur Yavaş’a yapacağı konuşma sadece 1 saat önce söylenmişti. Mansur Yavaş da tepkisini kürsüden ciddi bir şekilde dile getirdi. Genel Merkez yetkilileri bu krizin çözüldüğünü söylüyorlar, ‘Genel Başkan Özgür Özel, her iki başkanımızla da görüştü. Bir kırgınlık yok; anlık gelişen bir olaydı. Mansur Bey’in keyfi yerinde’ diyorlar. Fakat Mansur Yavaş tarafına baktığımızda durum hiç de öyle değil. Oradan aldığımız bilgiler tam tersi yönünde. Mansur Yavaş oldukça tepkili ve bu tepkisini sürdürüyor.”

PARİS’TEKİ ETKİNLİKLERE KATILMADI

Görgülü, Paris Olimpiyatları sırasında yaşananları da hatırlattı: “Paris’te de olimpiyatlarda, Mansur Yavaş, özellikle Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı üçlü fotoğrafı vermekten de kaçınmıştı. Tribünlerde yer aldı ancak sonrasındaki etkinliklerde bir arada yer almamışlardı. Yemek yiyecekleri söylenmişti o da olmamıştı.”

KİLİT İSİM SELİN SAYEK BÖKE

İşte bu noktada Görgülü, parti içinde gözlerin Parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’ye çevrilmiş durumda olduğuna dikkat çekti: “O da konuşuluyor CHP içinde çünkü şöyle bir durum var; CHP’de bu tür organizasyonlarda oturma düzeninden, konuşma sırasına kadar en yetkili kişi Böke. Bu yüzden Böke’ye yönelik de bir tepki var. Konuşma krizinde de Böke’nin sorumlu olduğu konuşuluyor. CHP Tüzük Kurultayı’nda, tüzükte yapılan bir değişiklik olduğunu konuşmuştuk. Parti Genel Sekreteri’ne daha önce olmayan bir yetki tanımlandı yeni tüzükte: ‘Parti politikasını eşgüdüm halinde genel başkanla birlikte belirlemek.’ Tüzükte yapılan bu değişiklik ile birlikte, parti içinde Böke’nin durumu tartışılmaya başlandı. Böke için adeta bir ‘gölge genel başkan’ gibi hareket etmek istediği konuşuluyor. Mansur Yavaş’ın tepkisi ile bu konuda önemli.”