Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, son günlerde gündeme oturan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Yavaş ayrıca adaylık tartışmaları ve Ekrem İmamoğlu hakkında süren kamuoyunda 'ahmak davası' olarak bilinen hakaret davasına ve olası siyaset yasağı ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. Başkan Yavaş, "Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Boş laflarla zamanımı tüketecek değilim" dedi.

Sosyal medyada canlı yayımlanan Yavaş'ın konuşmalarından satır başları şöyle: 

TARTIŞMALAR ÜZÜCÜ VE GEREKSİZ

"Bu tartışmaları üzücü ve gereksiz buluyoruz. Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Boş laflarla zamanımı tüketecek değilim. Sayın İmamoğlu'nun ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. 

PARTİ ADAY GÖSTERİRSE ADAY OLURUZ

Ülkenin tek gündemi emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, dar gelirli vatandaşlarımız aç yaşıyorlar. Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak istenmesi hakkında da Yavaş şöyle konuştu:

- Bu siyasi kumpasa karşıyız, Ekrem beyin sonuna kadar yanında olacağımızı belirttik. Sayın Kılıçdaroğlu'na da Sayın İmamoğlu'na da açılan davalar siyasi davalardır.
- Bizlerin bir tek görevi var halkın sıkıntılarını gidermek. Başka bir gündemimizin olmaması lazım.
- Ekrem İmamoğlu ile bir sıkıntı olması mümkün değil. Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız. Biz ancak hizmette rekabet ederiz. Partinin kuralları belli, nasıl aday seçileceği belli. Gündem de olmadığına göre biz işimize bakıyoruz.