Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ilk 4 madde hakkında son noktayı koydu: Lüzumsuz zaman kaybı

Son dakika haberleri: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis açılışı öncesi açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı Kurtulmuş İlk dört madde konusunda ise, "Yapılacak tartışmaların lüzumsuz zaman kaybı olacağını ifade etmek isterim" dedi.

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis açılışı öncesi açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı Kurtulmuş  İlk dört madde konusunda ise, "İlk dört madde konusunda TBMM'de temsil eden partilerin hemen hemen tamamının mutabık olduğunu, yapılacak tartışmaların lüzumsuz zaman kaybı olacağını ifade etmek isterim. Parlamentoda bulunan partilerin görüşlerinin alınması ve sürecin açık şekilde yürütülmesi yanında üniversitelerin, hukuk camialarının, STK'ların görüşlerinin alınacağı bir dönemi TBMM Başkanlığı olarak kendimizi yükümlü sayıyoruz" dedi.

Kurtulmuş'tan öne çıkan açıklamalar,

28. Yasama döneminde 2 araştırma komisyonu faaliyetlerini tamamlamış bunlardan birisi balıkçılık ve su ürünleri sektöründeki yaşanan sorunları ile ilgili komisyon diğeri ise Erzincan İliç maden kazasını araştırma komisyonudur. Her iki komisyonun da raporu tamamlanmak üzeredir

İlk dört madde konusunda TBMM'de temsil eden partilerin hemen hemen tamamının mutabık olduğunu, yapılacak tartışmaların lüzumsuz zaman kaybı olacağını ifade etmek isterim. 

Anayasa tartışmalarının şeffaf bir zemin içerisinde yapılması hayati hususlardan bir tanesidir.