Kim Milyoner Olmak İster’e katılan Mehmet Ensar çalışkan, günün en çok konuşulan ismi oldu. Henüz lise öğrencisi çağında olan Çalışan yarışmada kendi şirketini kurduğunu söyleyerek hem yarışmanın sunucusunu hem de izleyicileri şaşkına çevirmişti. Yarışmanın görüntülerinin sosyal medya yer almasıyla da Mehmet Ensar Çalışan hakkındaki detaylar da araştırılmaya başlandı…

3-15

MEHMET ENSAR ÇALIŞAN KİMDİR?

Türk halkı Mehmet Ensar Çalışan’ın ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma ile tanıdı. Yarışmada kendini tanıtan Çalışan, 15 yaşında iken ilk yerli EEG başlığını üretmek üzere kendi şirketini kurduğunu ifade etti.

Mehmet Ensar Çalışan "Şimdi bir Anonim şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi veya Yönetim Kurulu Başkanı olabilmeniz için yasal ergin olmanız gerekiyor. Reşit olmanız gerekiyor. Bu mahkeme kararıyla verilebiliyor. Ocak ayında mahkeme kararı çıktı. Devlet tarafından yasal ergin kılındım" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ensar Çalışan, Elon Musk'ın beyin ara yüzü teknolojisi "Neuralink" girişiminden ilham aldığını belirtirken, faaliyetlerini Ankara'daki Teknopark’ta yer alan kuluçka merkezindeki ofisinde genç ekibiyle birlikte yürüttüğünü kaydetti.

Çalışan’ın şirketi 2024 Şubat ayında ilk yerli EEG başlığının ilk prototipini üretirken, yeni cihazın 2024 yılı içerisinde satışa çıkarılması hedefleniyor.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER’DEKİ MEHMET ENSAR ÇALIŞAN’IN ŞİRKETİ NEREDE?

Kim Milyoner Olmak İster’deki Mehmet Ensar Çalışan’ın şirketi Ankara Teknopark’ta “Mehmet Ensar Çalışan Teknoloji Anonim şirketi” adı altında faaliyetlerine devam ediyor.