Emekli maaşlarında ve memur zammı oranlarından belirleyici etkenler enflasyon oranları oluyor. Hayal kırıklığı yaşatacak açıklama ise SGK uzmanı İsa Karakaş'tan geldi. 

MEMUR VE EMEKLİYE OCAK ZAMMI NE OLACAK? 

Milyonlarca memur ve emeklinin heyecanla takip ettiği Ocak 2025 zammı tahminleri devam ediyor. SGK uzmanı İsa Karakaş’ta Ocak 2025’te memur ve emekliye verilecek zam oranlarına hesapladı. İsa Karakaş, memur ve memur emeklisine verilecek en fazla zam oranının yüzde 10 olacağını söyledi. Ayrıca memur ve emekliye kötü haberi duyuran İsa karakaş, refah Payı beklentisinin de boş olduğunu söyledi.

Memur ve memur emeklisi için Ocak 2025’te Toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde yüzde 6 zam yapılacağını belirten İsa Karakaş, çıkacak enflasyon farkı ile birlikte de zam oranının en fazla yüzde 10 olacağını söyledi.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE OLACAK?

SGK uzmanı İsa Karakaş SSK ve bağ-kur emekli maaş zammı ile ilgili de konuştu. Şu ana kadar 3 aylık Enflasyonun yüzde 8.93 olduğunu belirten karakaş, Ekim Kasım ve aralık ayı enflasyon oranlarının da açıklanması ile birlikte SSK ve bağ-kur emeklisi için yüzde 13-15 aralığında bir zam oranından söz etmenin mümkün olacağını dile getirdi.

Şu an için açıklamalarının tahminden ibaret olduğunu da belirten İsa Karakaş’ın, net oranların 3 Ocak 2025 tarihinde ortaya çıkacağını ve böylelikle memur emekli Asgari ücretli zamları için net rakam vermenin mümkün olacağını söyledi. İsa Karakaş’ın en düşük emekli maaşına olan beklentisi ise 15.000 TL bandında.