Meriç Erkan, psikolog Esra Ezmeci’nin programına konuk oldu. Erkan ve Alptekin’in kucaklaşması sosyal medyada tepki çekince Meriç Erkan bu durumdan rahatsız olmuş ve Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin’e açıklama yaparak helallik istemişti.

Esra Ezmeci “Yaşar Alptekin ile cenazedeki sarıldığınız anlar çok konuşuldu çok tepki aldı. Bunun sizin için bir manevi almanı var mıydı?” diye sordu. İşte Erkan’ın yanıtı... 

"HEYECANIMA YENİK DÜŞTÜM"

Meriç Erkan, Esra Ezmeci’nin soruyu şöyle yanıtladı: “Tabii vardı. Ben tövbe ettikten sonra daha hassas davranmaya başladım. Çok heyecanlı bir yapım var. Bunu yavaşlatmaya çalışsam da bir takım heyecanım devam ediyor. Yaşar Ağabey’in tövbesi beni çok etkilemişti. Onu yıllar önce cuma namazında görmüştüm. O beni sımsıkı sarmıştı. O gün bugündür gerçek dostluğumuz başladı. Yıllar geçti, bir türlü buluşmak nasip olmamıştı. Ben cenazeye geçtim. Yaşar abi bana dokununca gayriihtiyari tuttum ve çevirdim. Yer ve zaman uygun olmayabilir ama heyecanıma yenildim. Bu kadar olayın cenazenin önüne geçmesini istemeyiz. Özür diliyorum. Heyecanıma yenik düştüm.”

"VASİYET BIRAKMIŞ..."

Meriç Erkan, Ahu Tuğba ile arasında hiçbir şey olmadığını söyleyerek, ‘‘Bu konu net olsun, kendisi de rahmetli olmadan önce bak tövbe etmiş söylesin bir şey olmadığını aramızda demiş. Bize de vasiyet bırakmış oldu. Ben zaten söylemiştim kendisi duymamış galiba ama ben yine söyleyeyim bizim aramızda hiçbir şey olmadı. O benim ablamdır. Kendisi ile güzel anılarımız vardır’’ dedi.