TCMB faiz indirimi bugünlerde ekonomistlerin gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası politika faizini 5 aydır yüzde 50’de sabit bırakıyordu. FED’in faiz indirimine gitmesinin ardından yurtiçinde de bir faiz indirimi beklentisi oluşurken, pek çok kişi19 Eylül Perşembe gününün ilk saatleri itibariyle “Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, kaçta?” araştırması yapmaya başladı…

Merkez Bankasi F

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI, KAÇTA?

Merkez Bankası faiz kararı PPK toplantısının sona ermesinin ardından saat 14:00’te kamuoyu ile paylaşılacak.

Merkez Bankasi E-2

TCMB FAİZ İNDİRİMİ OLDU MU OLACAK MI?

ABD Merkez Bankası FED 4 yıl sonra ilk defa dün akşam yapılan açıklama ile 50 baz puan faiz indirimine gitti. Yurt dışından gelen haberin ardından gözler bugün açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Piyasaları derinden etkileyen karar saat 14:00’te kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak karara ilişkin merak artarak devam ediyor. Bu kapsamda AA’nın piyasa anketi ise TCMB’nin alacağı faiz kararı adına bir öngörüde bulunuyor.

AA Finans'ın TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağını öngörüyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 2'si yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 2'si yüzde 47,5, 1'i yüzde 46,5 ve 5'i yüzde 45 olacağını öngördü.