Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında politika faizini yüzde 50'de sabit tutmuştu. Peş peşe 5. kez faizi sabit tutma kararının ardından piyasalar faizlerin ne zaman düşüşe geçeceğini merak ediyordu. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Merkez Bankası'nın faiz politikası ile ilgili flaş açıklama yaptı.

2.5 PUANLIK İNDİRİM TAHMİNİ

İş Bankası Genel Müdürü Aran, TCMB'nin Kasım ayında faiz indirimine gideceğini öngördüğünü açıkladı. Bloomberg HT’ye verdiği röportajda Aran, Kasım ayındaki toplantıda 2,5 puanlık bir indirim beklediğini ifade etti. Aran, "Ekim ayında bir faiz indirimi beklentisi yok, ancak Kasım ayında 2,5 puanlık bir indirim bekliyorum" diye konuştu.

Bu öngörü, İş Bankası'nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış’ Konferansı'nda dile getirildi. Aran’ın açıklamaları piyasalarda dikkat çekerek, Kasım ayında gerçekleşecek TCMB toplantısına yönelik beklentileri yeniden gündeme taşıdı. Aran’ın bu açıklaması, Merkez Bankası’nın para politikasına dair belirsizliklerin sürdüğü bir dönemde, faiz indirimi beklentilerini artırdı. Piyasalarda TCMB'nin atacağı adımlar yakından izlenirken, Kasım ayındaki toplantıda alınacak kararlar merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi