Geçtiğimiz sene futbolu bırakan dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil, Üsküdar’da bulunan tarihi Şemsi Ahmet Paşa Camii'nde yapılan temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katılıp yardım etmişti. Özil’in, cami temizliğine yardım etmesi çevredeki vatandaşların dikkatinden kaçmazken, sosyal medyada da gündem olmuştu.

Ekol TV, Şemsi Ahmet Paşa Camii'ne giderek caminin imamı Ömer Faruk Güvenir ile konuştu. 

Mesut Özil'in yardım talebinden çok hoşnut olduğunu aktaran Güvenir, “Dünya basınında söz bulmuş bir insanın, camimizin hizmetkarlığını talep etmesi, izleyenler ve bizler tarafından takdire şayan bulunmuştur” ifadelerini kaydetti. 

"MEMNUNİYETLE KARŞILADIK"

Özil'in caminin eşraflarından biri olduğunu belirten Güvenir, "Mesut Özil bey kardeşimiz camimizin eşrafından. Camii cemaatimize yeni gelen, ilk defa gelen bir insan değil. Kendisinin bizden arkadaşlarıyla birlikte cami temizleme talebi oldu. Memnuniyetle karşıladık" dedi.

"HALILARI DA YIKAMAK İSTİYORUZ"

Ekol TV'ye konuşan Şemsi Ahmet Paşa Camii'nin bir diğer imamı ise, ‘’Çok mutlu olduk gerçekten. Mesut Özil gibi dünyaca ünlü bir futbolcunun camimize gelip de temizlik yapması, bu manevi atmosferden haz alması çok hoşumuza gitti" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan Özil, “Hocam, biz kuru temizlemeyi yaptık, bir de halı yıkama makinesi getirip halıları yıkamak istiyoruz” talebinde bulundu.

"TELEFONLARIMIZ HİÇ SUSMUYOR"

Mesut Özil'in videosunun sosyal medyada gündeme oturmasının ardından, caminin temizliğine yardım etmek isteyen vatandaşların sıraya girdiğini belirten Güvenir, "Mesut Özil’den sonra camimize temizlik talepleri çok arttı. Telofonlarımız hiç susmuyor” ifadelerini kullandı.

Mesut Özil, cami temizliğine yardım etmişti: Bakın hangi cemaate bağlı çıktı... Mesut Özil, cami temizliğine yardım etmişti: Bakın hangi cemaate bağlı çıktı...