Magazin

METİN AROLAT DİYET YÜZÜNDEN Mİ ÖLDÜ? Metin Arolat ne diyeti yapıyordu?

Metin Arolat 52 yaşında sahnede geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını yitirdi. Hem yakınları hem de hayranları ünlü sanatçının vefatıyla büyük bir üzüntü yaşarken bu beklenmedik ölümün sebepleri de konuşulmaya başlandı. Zira Arolat 5 ayda verdiği 21 kilo ile dikkat çekmişti. “Metin Arolat diyet yüzünden mi öldü, ne diyeti yapıyordu?” araştırmaları ise günün konusu oldu…

Abone Ol

Metin Arolat’ın ani ölümü büyük şok yarattı. Sahnede hayatını kaybeden ünlü ismin ardından sanat camiası üzüntüsünü paylaşırken özellikle şarkıcı Demet Sağıroğlu’nun Metin Arolat’ın diyeti yaptığına ilişkin açıklaması “Metin Arolat diyet yüzünden mi öldü, ne diyeti yapıyordu?” sorularına neden oldu…

METİN AROLAT DİYET YÜZÜNDEN Mİ ÖLDÜ?

Metin Arolat’ın henüz genç denilebilecek yaşta hayatını kaybetmesi hem ailesi ve yakın arkadaşları hem de hayranlarında şok etkisi yarattı. Bilinen herhangi bir sağlık problemi olmayan ünlü ismin kalp krizi nedeniyle ölümü, olayın arkasındaki sebeplerin merak edilmesine yol açtı.

Arolat’ın arkadaşı şarkıcı Demet Sağıroğlu’nun yaptığı açıklama ise bir anda gözleri Metin Arolat’ın yaptığı diye çekti. Zira Sağıroğlu açıklamasında "Rejim yapıyormuş, bizde vardır böyle ölüm diyetleri; sanırım kalbi kaldırmadı" ifadelerini kullandı. Diğer yandan Arolat'ın zayıflamak için hem iğne hem de hap kullandığı iddiaları da gündemde yer aldı.

Metin Arolat 2019 yılında verdiği ani kilolar ile gündem olmuş, ünlü şarkıcının geçirdiği büyük değişim magazin dünyasında yoğun şekilde konuşulmuştu. Arolat o dönem yaptığı paylaşımda 'Yağ mağ aldırmadan, mide ameliyatı olmadan sadece güvendiğin, bilen birinin tavsiyelerine uyarak 4,5- 5 ay arası ‘21'inci kiloyu verme mutluluğu’ diye çoktan unuttuğum bir şey varmış.' İfadelerini kullanmıştı.

METİN AROLAT NE DİYETİ YAPIYORDU?

Arolat aynı yıl verdiği bir röportajda günde sadece 2 yumurta yediğini ve acıktıkça su içerek 20 kilo verdiğini anlatmıştı.

Ancak uzmanlar bu tarz diyetlerin sağlığa verdiği zararlarla ilgili vatandaşları uyarıyor. Aralot'ın ölüm nedeni olarak, ölüm diyeti, zayıflama iğnesi ve hapların olduğu iddia edilirken, Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Ekol TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Oğuz Özyaral açıklamasında “Bu tip diyetlere girmemek gerek. Şok diyetler çok kötü. Karbonhidrat ve diğer bütün enerjilerden uzaklaşıyorsunuz. Günlük vitamin, protein, mineral ve yağlar var. Tabii ki bu yıpratarak zayıflatıyor. Bir doku harabiyeti. Aralıklı oruç bile doktor kontrolünde olmalı. Lütfen bu tip diyetlere girmeyelim. İsmi bile çok kötü. Ölüm diyeti. Bütün organizmanızı yıkıyor ve siz sahnedesiniz. Ben Metin'i çok iyi tanırdım. Bağışıklıkla oyun oynayamayız. Bağışıklığımız çok güçlü olmak zorunda. Ramazan ayında bile baygınlık geçirildiğini biliyoruz. Ellerim titreyerek söylüyorum, diyetisyen kontrolünde yeme alışkanlığı edinin” ifadelerini kullandı.