Magazin

METİN AROLAT NEDEN ÖLDÜ? HASTA MIYDI? METİN AROLAT KİMDİR, ASLEN NERELİDİR, KAÇ YAŞINDAYDI?

Metin Arolat’ın beklenmedik ölüm haberi bugün sevenlerini ve milyonlarca hayranını yasa boğdu. İstanbul’da bir mekânda sahnesi sırasında fenalaşan sevilen isim hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahaleler yeterli olmadı ve acı haber geldi. Peki Metin Arolat neden öldü, hasta mıydı? İşte ünlü isim hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Abone Ol

Metin Arolat, Dert Değil şarkısıyla milyonlara seslenirken ve 90’lı yıllara da damgasını vurmuştu. Son dönemlerde yeni albümler çıkarmasa da eğlenceli sahnesi ve keyifli şarkılarıyla müzik piyasasının aranan isimlerinden olan Metin Arolat, 20 Eylül Cuma gecesi sahnede geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetti. Güne acı haberle uyanan pek çok kişi, Metin Arolat neden öldü, hasta mıydı? Kaç yaşındaydı araması yapmaya başladı.

METİN AROLAT NEDEN ÖLDÜ, HASTA MIYDI?

Şarkıcı Metin Arolat Kozyatağı’nda sahne aldığı sırada fenalaştı. Çevredekilerin acil müdahale ettiği ünlü isim hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahaleler sonuç vermedi ve Metin Arolat kalp krizi nedeniyle 54 yaşında hayatını kaybetti.

METİN AROLAT KİMDİR?

Metin Arolat 28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de doğdu. Annesi Çerkes, banka memuru ve İstanbullu olan babası aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın logosunu tasarlayan kişidir. Babasının büyük dedesi Hasan İzzet Paşa, dedesi ise ünlü Türk şairi Ali Mümtaz Arolat'tır. Amcası gazeteci Osman Saffet Arolat, kuzeni ise mimar Emre Arolat'tır.

Metin Arolat lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde aldı. Ancak abisi Demir Arolat trafik kazasında hayatını kaybedince mezun olduktan sonra yönetmen olmak ve müzik yapmak için İstanbul’a taşındı.

İstanbul’a geldiğinde ilk olarak Osman Üstündağ’ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak iş hayatına adım atan Metin Arolat’ın çalıştığı bir kısa film Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü aldı. Bir süreliğine Amerika’ya gidip Chicago’da Illinois Üniversitesinde reklamcılık eğitimi alan ünlü isim Türkiye'ye dönünce Tarkan'ın klip çekimlerini gerçekleştiren ekipte çalışmaya başladı. Yönetmenlikten daha çok sanatçı kimliğiyle tanınan Metin Arolat, Rezzan Tanyeli, Sinan Çetin, Turgay Çokuludağ, Ömer Vargı, gibi Reklam Yönetmenlerine asistanlık yaptı.

Müzik piyasasına 1995 Yılındaki “Ayrılık Olmaz” albümü ile adım atan sanatçı şimdiye kadar toplam 6 albüm yayımladı.

METİN AROLAT'IN ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ

  • 1995: Ayrılık Olmaz
  • 1998: Yine Bir Başıma
  • 2005: Kabul Et
  • 2010: Lütfen Yaz Gelsin (Single)
  • 2010: Çok Daha Ötesi
  • 2014: Karavan