Gündem

Bahçeli'den 3. madde tartışmalarına yanıt: Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, İsrail'in asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyerek "Sınırlarımıza dayanmaları çok yakındır" ifadelerini kullandı. Anayasa'daki 3. madde tartışmalarına da yanıt veren Bahçeli, "Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir" dedi.

Abone Ol

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

İsrail öyle bir aşamaya gelmiştir ki bir yandan BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan ederken, bir yandan da saldırı düzenlemektedir. Bu durum bir cinnet halidir. Sözde devlet diyorum çünkü İsrail uluslararası hukukun devlet olma vasfından hızla kopmuştur. Bir ölüm mangasına, bir terör örgütüne dönüşmüştür. BM aciz, korkaktır. BMGK kahredici sessizliğe gömülü vaziyettedir. Uluslararası ülkeler derhal harekete geçmelidir. İslam ülkeleri üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir. İsrail Maliye Bakanı büyük İsrail hayalini anlatırken hedef ülkeleri tek tek sıralamış Mısır ve Suudi Arabistan'ı direkt rencide etmiştir. Elbette böyle gidemez. Akan kana seyirci kalınamaz. BM derhal kuvvet kullanmalıdır. İsrail'in savaşı bölgeye yayma hamleleri üstüne basa basa ifade ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti adına çok ciddi bir güvenlik tehdidir. Sınırlarımıza dayanmaları çok yakındır. 

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ

CHP'nin siyaseti endişe vericidir. Mahalle yanarken CHP'nin havanda su dövmesi, ayıplı siyasetin ucuz numarasından başka bir şey değidlir. Hiç kimse unutmasın hakiki normalleşme 1999 yılında kurulan 57. hükümetle vücut bulmuştur. Özgür Bey'in açıklamaları ileri derecede savrukluktur, ucuz ve son derece sorumsuzcadır. Biz CHP'nin Türkiye'nin yanında olacağı günleri sabırla bekleyeceğiz.

TÜRK MÜ YAMAN SİYONİST EŞKIYALIK MI YAMAN GÖRSÜNLER

BM operasyonel askeri gücünü sahaya yansıtmalıdır. Eğer yapamıyorlarsa geldiğimiz bu aşamada teklifim şudur, muhatap ülkeler yeter ki gölge etmesinler. Görsünler Ortadoğu'nun huzura kavuştuğunu. Türk mü yaman siyonist eşkıyalık mı yaman görsünler. Çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Lübnan'daki vatandaşlarımızın başarılı tahliyesi milletimizi memnun etmiştir.

BÖLGEDE ÇATIŞMA KIZIŞACAK

Bölgede çatışma süreci iyice kızışacak. MHP hem içimizde hem de dışımızda barış kuşağını arzulamaktadır. Çatışmanın sonu yoktur, savaşın galibiyeti yoktur. İsrail'in hezimete uğraması kaçınılmazdır. Filistin devleti mutlaka tanınmalıdır. Siyaset etrafı kordonla çevrilmiş bir ring alanı, siyasetçiler de üzerine bahis oynanan boksörler değildir. İster bireysel isterse toplumsal düzeyde olsun, huzurlu mutlu dengeli ve barışçıl bir hayatın ahlaki boyutu vardır, olmalıdır. 

3. MADDE TARTIŞMALARINA YANIT

Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi zaferidir. Türk devlet felsefesine hangi açıdan bakarsak bakalım devlet millettir, millette devlettir. Devlet ve millet bir bütündür.  Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir.  

DEVLET TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜZAKERE ETMEZ

DEM Parti tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durmalı, aklını başına almalıdır. Araya giren bozguncular kanser hücresidir, kahrolmaya mahkumdur.  Türk-Kürt kardeştir. Kana değil, kardeşliğe susadıklarını göstersinler. Terör demokrasinin katilidir. Ya siyaset ya terör ikisinin arası yoktur. Devlet terör örgütüyle müzakete etmez. Uzattığım eli başka yerlere çekmek isteyenler, sabote etmekten uzak dursunlar. Farklı sonuçlar çıkaranlar yanılgının pençesine düşmüştürler. PKK terör örgütü silah bırakmalıdır. 

ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİ TARTIŞMANIN DIŞINDADIR

Anayasa'nın ilk 4 maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye'nin kuruluş felsefesidir. Devletin ülkesi ve milleti olmaz diyenlere sesleniyorum, bu ifadenin hiçbir ikna edici yönü yoktu. Devletin ülkesi vardır o da Türk vatanıdır. Devletin milleti vardır, o da Türk milletidir. Devlet ülkesel birliktir. İlk 4 maddeye gizli saklı emellerin tezahürüdür. Mevki ne olursa olsun kimse eyvallah edemeyiz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır, bizim de onlarla meselemiz vardır. Türkiye devleti bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Milli marşı İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara'dır.