Gündem

MHP'li Yönter'den Ekol TV'ye özel açıklamalar: Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışmaları ile ilgili ne söyledi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmaları sorusuna yanıt veren MHP'li Yönter, "Her şeyi bitirdik de konu anayasanın ilk dört maddesine mi geldi? Bu konu kapandı böyle bir gündem yok" dedi.

Abone Ol

Siyasette Anayasa tartışmaları devam ederken, Pınar Işık Ardor konuyu MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'e sordu. Ekol TV'ye konuk olan Yönter, "Her konu tartışıldı da bazı mihraklar tarafından bu konu neden gündeme getiriliyor? ilk 4 madde ile alıp veremediğiniz nedir? Kimin ekmeğine yağ sürüyorsunuz" ifadelerinde bulundu.

4. MADDENİN DEĞİŞMESİNİ İSTEYENLERİ MUHATAP ALMIYORUZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter açıklamalarına şöyle devam etti: Bir sorunu ona sebep olan düşünce yapısıyla çözemezsiniz. İfade ve düşün hürriyeti bir insan hakkı. Herhangi bir şekilde ifade eyleme geçmedikten sonra makul görülebilir. Bazı şeylerin tartışılmaması lazım. 4. maddenin değişmesini isteyenleri muhatap almıyoruz. İlk 4 madde demek Türkiye Cumhuriyeti demek.