Kredi kartını sık sık kullananlara kötü haber verildi. Merkez Bankası kredi kartlarındaki harcamaların 2 katına çıktığını, banka kartlarıyla yapılan harcamaların ise 3 katına çıktığını açıkladı. Merkez Bankası kredi kartı ve banka kartı harcamalarındaki artışın nedenini nakit taşıma maliyetinin artışı olmasına bağladı. 

Kredikartı2

KREDİ KARTLARI LİMİTLERİNE SIRALAMA 

Orta Vadeli Program kapsamında milyonlarca vatandaşın kredi kartı limitlerine kısıtlama talimatı getirildi. Kredi kartı limitleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Kredi kartı harcamalarında istenilen kısıtlamaya gidilmemesindeki en büyük nedenler yüksek enflasyon beklentisi ve finansman yetersizliği" dedi. 

Kredikartı5

LİMİTLERİ BU SEVİYEYE DÜŞÜRÜLECEK

Faiz indirimi mevduat faizlerinde etkili olabileceği gibi kredi ve kredi kartı faizlerinde de etkili olacak diyen Kurtuluş, kredi kartı limit detayına dikkat çekti. Limitlerle ilgili yeni bir kısıtlama beklediğini söyleyen Kurtuluş, "Kredi kartı limitlerinin gelirin 4 katını aşmaması gerekirken, bankaların buna uymadığını görüyoruz. Bu konuda sıkı bir takip başlatıldı" açıklamasında bulundu.