2023 yılında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevine ataman Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın yeni kitabı “İslam, Aydınlanma ve Gelecek” raflardaki yerini aldı.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 17.47.45

İBRAHİM KALIN 15'İNCİ ESERİNE İMZA ATTI 

Görevini kurulduğu günden bu yana başarı ile yerine getiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, edebiyat alanında da çalışmalarını sürdürüyor. Kalın, “İslam, Aydınlanma ve Gelecek” ile 15’inci eserine de imzasını attı.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 17.47.43 (1)

MANEVİ DÜNYAYA YOLCULUK 

Türkiye’nin kritik operasyonlarına imza atan kurumun başında görev yapan Prof. Dr. İbrahim Kalın, İslam ve Aydınlanma düşüncesini irdelediği kitabında manevi duygulara dikkat çekiyor.

Öte yandan kitapta, İslam dünyasında ve Aydınlanma düşüncesinde karşılıklara sahip akıl, bilim, inanç, birey, özgürlük, barış ve şiddet konuları de Kalın tarafından ele alınıyor. İbrahim Kalın kitabında, bu kavramların birbiri ile etkileşimi ve nasıl bir dünya vadettiklerini de yakından irdeliyor.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 17.47.43

İNSANIN KENDİNİ ARAMA HİKAYESİ 

Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın eserinin “İslam, Aydınlanma ve Gelecek”in arka kapağında yer alan “Modern aklın ontolojisi, bilimin felsefi temelleri, inancın rasyonel sorgulamaları ve özgürlüğün yeni anlamları, sadece Batı Aydınlanması’nın değil, günümüz dünyasının da varlık tasavvurunu, dünya görüşünü ve yaşam biçimlerini belirlemeye devam ediyor” sözleri ile insanın kendini ararken yeni dünyalar keşfetme yolculuğuna da dikkat çeken bir gönderme yapılıyor.