Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyinde başarılı bir nokta operasyona daha imza attı. Operasyonda terör örgütü PKK'nın Kurumlar Sözde Genel Sorumlusu Tekin Guyi kod adlı Abdülhamit Kapar etkisiz hale getirildi.

11-10

YEŞİL KATEGORİDEYDİ

Kamışlı'da etkisiz hale getirilen terörist Kapar, yeşil kategoride arananlar listesindeydi. MİT'in düğmeye basmasıyla etkisiz hale getirilen terörist, MİT'in saha ajanlarının uzun süredir takibindeydi.

12-5

ULUDERE'DEKİ EYLEMİN ORGANİZATÖRÜ

Terörist Kapar, Şırnak/Uludere'de Taşdelen Jandarma Karakolu'na 1992'de gerçekleşen ve 26 askerimizin şehit olduğu saldırının organizatörü olduğu tespit edildi. 32 yıldır PKK içinde etkin rol alan isimlerden biri olan terörist, 2021 yılında da MİT'in Derik'te gerçekleştirdiği operasyonda sağ kurtulmuş ve izini kaybettirmeye çalışmıştı.

13-3

PKK'NIN KURUMLAR SÖZDE GENEL SORUMLUSU OLARAK GÖREV YAPIYORDU

1992 yılında PKK/KCK'ya katılan terörist Kapar, 1992'den 2011 yılına kadar da Irak'ın Mahmur kampında, Haftanin kamplarında, Hakurk bölgesinde faaliyetler yürüttü. 2011 yılından bu yana da örgütün askeri sözde faaliyetlerinin yöneticilerinden biriydi. 2014 yılından bu yana da Irak/Sincar bölgesinde, bir yandan da Haftanin bölgesinde PKK/KCK'nın gümrük ve asayiş sorumlusu faaliyetlerini yürüttü. 2017 yılından bu yana da Sincar'da sorumluydu. 2021 yılından bu yana da PKK/KCK'nın Kurumlar Sözde Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

Pençe-Kilit bölgesinde 11 terörist etkisiz hale getirildi! Pençe-Kilit bölgesinde 11 terörist etkisiz hale getirildi!