İstanbul’da yaşayan fizyoterapist Nilay Kırık, sabah uyandığında hesabında 550 bin TL'lik bir borçla karşılaştı. İnterneti kapalı olmasına rağmen dolandırıcılar, Kırık’ın telefonuna uzaktan erişim sağlayarak bir gecede büyük bir vurgun gerçekleştirerek genç kadını dolandırdı.

UYURKEN 550 BİN TL DOLANDIRILDI

11 Eylül gecesi, dolandırıcılar Kırık’ın telefonuna bağlanarak mobil bankacılık uygulamasına giriş yaptı. O esnada uyuyan genç kadın, sabah işe geldiğinde aldığı mesajlarla şoke oldu. Gelen bildirimler, hesabına 300 bin TL tüketici kredisi tanımlandığını ve toplamda 550 bin TL'lik bir borçlandığını bildiriyordu.

Borç

"SİZ YAPMIŞSINIZ, SİZ ÖDEYECEKSİNİZ"

Kırık, bankayla iletişime geçtiğinde, "Siz yapmışsınız, siz ödeyeceksiniz" yanıtıyla daha da şaşkına döndü. Hesap hareketlerini incelediğinde ise paranın dolandırıcıların hesaplarına aktarıldığını fark etti. Şikayetini iletmek için avukatıyla savcılığa başvuran Kırık, paranın geri iadesini talep ediyor.

İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMASININ ÖNEMİ

Bilişim Uzmanı Emre Özcan, bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmek için iki faktörlü kimlik doğrulaması gibi güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekiyor. Özcan, kullanıcıların indirdikleri uygulamalara da dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.