HAKAN MUTLU/ EKOL HABER

Bu sezon şampiyonluk parolasıyla çıkan Fenerbahçe, ilk önce Jose Mourinho, ardından da Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin, Filip Kostic, Sofyan Amrabat gibi isimlerle takımı güçlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı Mourinho, yeni transferlerin takıma katılmasıyla birlikte sistem değişikliğine gidiyor. 

3'LÜ SİSTEME GEÇİŞ

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynayan ve bu sene bonservisi alınan Çağlar Söyüncü'nün takıma katılmasıyla birlikte, 3'lü defansa geçiş yapılıyor. Bu sezon tüm maçlarda görev verdiği Çağlar Söyüncü'nün performansından memnun olan Mourinho, Alexander Djiku ve Oosterwolde’nin de aynı anda sahada kalmasını istiyor. Sakatlığını atlattıktan sonra sağ bek mevkiinde Osayi Samuel'in forma giymesi beklenirken, sol taraf Filip Kostic'e emanet edilecek. 

FRED'İN YERİ GARANTİ! İSMAİL, SZYMANSKİ VE AMRABAT'IN FORMA SAVAŞI

Geçtiğimiz sezon oynadığı futbolla parmak ısırtan Fred'in forması garanti. Mourinho'nun gelmesiyle birlikte performasları yükselen İsmail Yüksek, Szymanski ve yeni transfer Amrabat, formayı kapmak için kıyasıya bir yarışa girecek. Önümüzdeki maçlarda orta saha oyuncularını bozmak istemeyen Mourinho, yeni transfer Sofyan Amrabat'ı zamanla takıma monte edecek.

FORVETTE İKİ KULE

Sene başında rekor bonservis bedeli ile İspanya'nın Sevilla takımından gelen Youssef En-Nesyri, milli maçlar arasında performansıyla göz doldurdu. Dzeko'nun da milli takımdan gelmesinin ardından çift forvet denemeleri hayata geçecek. Tecrübeli çalıştırıcı maçların gidişatına göre Tadic, Allan Saint-Maximin, İrfan Can Kahveci gibi yıldız oyunculara da forma verecek.