Dünya

Musk’tan Netflix’e bağış tepkisi: Çok dengesizsiniz!

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerine sayılı günler kala eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Donald Trump’ın en büyük destekçilerinden biri olan Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X gibi birçok şirketin sahibi olan milyarder iş insanı Elon Musk, Amerikan merkezli 12 şirketin çalışanlarının hangi başkan adayına bağışta bulunduğunu gösteren bir grafik paylaştı. Musk, Netflix çalışanlarının tamamının Kamala Harris'i desteklemesine tepki gösterdi.

Abone Ol

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, ABD’de 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’a olan desteğini her seferinde dile getiriyor.

NETFLIX ÇALIŞANLARI HARRIS’İ DESTEKLİYOR

Milyarder iş insanı, bir X kullanıcısının “Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings’in Kamala Harris’e 7 milyon dolarlık bağışta bulunmasının ardından ABD’de Netflix hesabını iptal edenlerin sayısı neredeyse üç katına çıktı” ifadesindeki paylaşımını alıntılayarak, 12 Amerikan şirketinin çalışanlarının başkan adaylarına bağış oranlarını gösteren bir grafik paylaştı. Musk paylaşımında “Netflix çalışanlarının bağışlarını görüyorsunuz. Demokrat Parti lehine bundan daha dengesiz bir oran olamazdı” ifadesinde bulundu.

FARK 370 MİLYON DOLAR

ABD siyaset tarihinde bağışların kritik öneme sahip olduğu biliniyor. Son verilere göre Kamala Harris'in ekibi, yaklaşık 687.2 milyon dolar topladı, Trump'ın ekibi ise 309.2 milyon dolar topladı. Harris'in bağışçıları arasındaki en büyük ikili Google ve Microsoft. Musk ise buna da tepki göstermiş, "Google ve Microsoft, Demokrat Parti'ye çok orantısız bir şekilde bağış yapıyor. İkisi birlikte web tarayıcılarının ve aramaların neredeyse yüzde 100'ünü kontrol ediyorlar” demişti.

TRUMP, GOOGLE’I TEHDİT ETTİ

Geçen günlerde Trump, Google'ı aramalarda rakibi Harris'i öne çıkardığı iddiasıyla dava etmekle tehdit etmiş, seçimleri kazanması halinde ABD Adalet Bakanlığını, Google'ı seçimlere "açık müdahale" etmesi nedeniyle dava etmeye çağıracağını söylemişti.