Türkiye günlerdir Narin Güran'ın kaybını konuşurken, 9'uncu günde flaş bir gelişme yaşandı. 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmaları süren 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada bulundu. Tümgeneral Yıldırım, "Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var bulacağız" dedi. Narin'in ağabeyi kolunda ısırık izi bulunmasıyla gözaltına alındı. Isırık izlerinin kime ait olduğu ile ilgili Adli Tıp Kurumu incelemelerde bulundu. Isırık izinin Narin'e ait olmadığı açıklandı.

NARİN HER YERDE ARANIYOR

8 yaşındaki Narin, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Kur'an kursuna gitmek için evden çıktıktan sonra kayboldu. Ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor. Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında çalışma yürüttü. Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi. Arama çalışmalarına 1720 personel katılıyor, 9 arama köpeği de çalışmalara eşlik ediyor. Havadan 2 helikopter ve 48 dron da karadaki ekiplere destek sağlıyor. 22'si metruk 47 evde aramalar yapıldı. Soruşturma kapsamında 66 kişinin ifadesi alındı.

Türkiye günlerdir Narin'i arıyor! Acılı baba isyan etti: Çocuk sesi dinletip dalga geçiyorlar Türkiye günlerdir Narin'i arıyor! Acılı baba isyan etti: Çocuk sesi dinletip dalga geçiyorlar

"ÇOK YAKLAŞTIK"

Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, kayıp Narin'in bulunmasıyla ilgili şunları söyledi: "Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var bulacağız."

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ AĞABEYDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin, Narin'in ağabeyi E.G. olduğu öğrenildi. Gelişmeleri bölgede takip eden Ekol TV Burak Emek önemli bir iddiada bulundu. Şüpheli E.G., DNA örneği alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.  Ağabey gözaltında tutuluyor. 

ŞÜPHELİNİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

DNA örneğinin ardından gözaltındaki ağabey E.G.'nin serbest bırakıldığı bildirildi. Daha sonra yapılan açıklamada ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, DNA sonuçları çıkana kadar ağabey E.G. için ek gözaltı süresi kararı verdiği açıklandı.  

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in kaybıyla ilgili süren soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Narin'in bulunması için her ayrıntının dikkatle incelendiğini ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Bakan Tunç'un mesajı şöyle: "Diyarbakır'ın merkeze bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır."

ADLİ TIP KURUMU AÇIKLADI

Ağabeyin kolundaki ısırıkların Narin'e ait olmadığı Adli Tıp Kurumu tarafından açıklandı. İstanbul'daki işlemlerin ardından ağabey, Diyarbakır'a götürüldü