Diyarbakır Bağlar'da bulunan Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan ve 19 gün sonra cansız  bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın iddialara göre sosyal medyada son videosu paylaşılmıştı. Bu videonun doğru olup olmadığı ile ilgili Teyit flaş açıklama yaptı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 24 şüphelinin işlemleri devam ederken sosyal medya “abisiyle şakalaşan Narin” notuyla paylaşılan ve "Narin Güran'ın son videosu" denen görüntüler twitter'da gündem oldu. Teyit, videodaki kızın Narin Güran olup olmadığını inceledi. 

Tersine görsel arama sonuçlarına göre videonun ilk olarak 14 Temmuz 2024'te TikTok'ta paylaşıldığı belirtilen Teyit incelemesinde şu ifadeler kullanıldı:

Narin'in cinayetine dayanamadı! CHP'li vekil Ekol TV ekranlarında gözyaşlarına boğuldu Narin'in cinayetine dayanamadı! CHP'li vekil Ekol TV ekranlarında gözyaşlarına boğuldu

VİDEODA İSMİYLE SESLENİYOR

"TikTok hesabında paylaşılan görüntülerin Narin'e ait olduğunu belirten bir ifade bulunmuyor. Kullanıcının diğer paylaşımlarında da iddia videosundaki kız çocuğunu görmek mümkün. Bu videolarda çocuğa Afra diye seslenildiğini duyuyoruz.  Pek çok videoda isminin Afra olduğunu gördüğümüz çocuğun güncel görüntüleri de sosyal medya hesaplarında mevcut. Narin'in bulunmasından sonra da çocuğun yeni videosu paylaşılarak okula gideceği ifade edilmiş.

VİDEOYU PAYLAŞAN İSİM AÇIKLADI

Narin’e ait okulda kaydedilmiş görüntülerde iddia görüntüsündeki çocuğa benzemediği fark ediliyor. İddiadaki çocuk Afra ile Narin'in karşılaştırmasında da farklı göründüklerini anlıyoruz. Teyit videoyu paylaşan Burak Ünal'a ulaştı. Ünal videodaki çocuğun Narin değil, kız kardeşi Afra olduğunu doğrularken videonun da Ankara'da çekildiğini ifade etti."

Kaynak: Haber Merkezi