Milyonlarca kişi kayıp Narin’den gelen acı haberle üzüntüye boğuldu. Henüz 8 yaşında zalimce hayattan koparılan küçük kızın cinayet şüphelileri arasında annesi, babası ve abisi de bulunuyor. Narin’in katil ya da katillerinin bulunabilmesi açısından otopsi raporu da büyük önem taşıyor. Olayı yakından takip eden pek çok kişi ise “Narin’in otopsisi açıklandı mı?” “Narin Güran’ın cenazesi ne zaman?” sorularına yanıt arıyor.

Naringüran

NARİN’İN OTOPSİSİ AÇIKLANDI MI?

Narin Güran’ın cansız bedeni kayboluşunun 19. Gününde bulundu.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni, Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun." İfadelerini kullandı.

Narin’in otopsisine ilişkin açıklama ise Adalet Bakanı Tunç’tan geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in otopsi işleminin sona erdiğini açıkladı. Bakan Tunç, uzmanların Narin'in bedeni üzerinde yaptığı incelemenin 11 saate yakın sürdüğünü belirtti.

Bakan Tunç açıklamasında

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir." ifadeleri kullandı.

Narin Güran’ın otopsi raporu kamuoyu ile paylaşılmadı. Bununla birlikte CNN Türk’te yer alan habere göre Narin’in bir bacağında kırık olduğu, boynunda şüpheli lezyonların olduğu ve cesette yer değiştirme izinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Başlıksız 1-264

NARİN GÜRAN’IN CENAZESİ NE ZAMAN?

Haber kaynaklarında yer alan bilgiye göre Narin Güran’ın cenazesi sabah saatlerinde abisine teslim edildi. Küçük kızın cenazesi kendi köyünde değil komşu köy Batı Karakoç Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere kendi köyüne götürüldü.