Ekol TV’nin sevilen programlarından olan ve Yasin Erçağlayan’ın sunduğu Geniş Açı’nın konukları gazeteci Nedim Şener ve Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı oldu.

Nedim Şener ve Murat Sarı Geniş Açı’da gündemde öne çıkan konuları değerlendirdi.

“İSRAİL SİYONİST İDEOLOJİDEN KOPTUĞU ANDA YOK OLACAĞINI BİLİYOR”

Ortadoğu’da yaşanan gerilimleri ve İsrail’in bölgeyi ateş topuna çevirmesini değerlendiren gazeteci Nedim Şener, “İsrail, siyonist ideolojiden koptuğu anda, yayılmacı politikalarını üretmediği sürece, yok olacağını biliyor. O yüzden asla barış veya ateşkes kitaplarında yok. 7 Ekim sonrası farkındaysanız yayılmacılık bir başka aşamaya geldi. İsrail, Birleşmiş Milletler’in gözü önünde harita gösterip de başka ülkeleri siyaha boyayıp, bunlar lanetlenmiş diye gösterdi. Netenyahu eline kılıç almış; istediğine lanetlenmiş istediğine kutsanmış payesi verebiliyor. Hiçbir ülkenin başka bir ülke üzerinde tahakküm kurmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullanarak İsrail’in politikalarının geldiği noktayı ifade ederken şu an yaşanan çatışmaların geçmişteki benzerlerden daha ileri noktaya taşındığına dikkat çekti.

“GERÇEĞE GÖZÜMÜZÜ KAPATARAK BİR YERE VARAMAYIZ”

Ortadoğu’da çatışmalar sürerken Türkiye’nin bölgede yaşananlar hakkında yürüttüğü siyaseti yorumlayan gazeteci Nedim Şener; “Erdoğan'ın nasıl aktif bir siyaset ürettiğini, bununla ilgili çözüm önerileri ürettiğini görüyoruz zaten. Türkiye’nin bu konuda yaptıkları tarihe not bırakmak. Türkiye’nin savunma sanayini güçlendirerek ciddi bir şekilde bölgesel bir çatışmaya hazır olduğunu Savunma Bakanı’nın ağzından duyduk. O hedeflerin içinde biz de varız. Arz-ı Mev'ud ‘da bizim 20 ilimizi kapsayan haritayı askerlinin kolunda bir peç olarak taşıyorlar. Gerçeğe gözümüzü kapatarak bir yere varamayız. Riskin ne olduğunu biliyoruz. Türkiye bölgesel güvenlikte rol oynayabildiği kadar oynayacak ama asıl önemlisi kendi güvenliği” ifadelerini kullanarak İsrail’in dini saiklerle uyguladığı savaş politikasının hedefleri arasında Türkiye’nin de yer aldığına dikkat çekti.