Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu tamamlayan astronot Alper Gezeravcı, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Adana'da okulları ziyaret etti. 

21-7

ÖĞRENCİLERİN GELİŞTİRDİĞİ ROKETİ İMZALADI

Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Alper Gezeravcı, soruları da bir bir yanıtladı ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezeravcı İstiklal Ortaokulu ziyaretinde, Yüreğir BİLSEM Roket Takımı’nın geliştirdiği roketi imzaladı. Gezeravcı, Hava Kuvvetleri’nde uçtuğu ilk filo Zıpkın’ın ismini rokete verdi.

22-11

"SON DERECE MUTLUYUM"

Geleceğe yönelik bütün hedeflerde en büyük güvencenin eğitim-öğretim gören öğrencilerin olduğunun altını çizen Alper Gezeravcı, "İçlerinden çıkmış bir ağabeyleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi okullarında, devlet okullarında yetişmiş bir ağabeyleri olarak devletimizin nelere muktedir olduğunu onlarla birebir etkileşim içerisinde anlatma imkanı bulmaktan son derece mutluyum" dedi.

23-4

HİKAYENİN BAŞLANGIÇ NOKTASI ADANA

İncirlik Hava Üssü’nde bir süre görev yaptığını belirten Gezeravcı, “Hakikaten bütün anılarımızın en taze haliyle gözümüzün önünden film şeridi gibi geçiren bir lokasyondayız. Cumhurbaşkanımızın 23 Mayıs 2022’deki Türk Astronot ve Bilim Misyonu’na ilişkin astronot seçim sürecini açıkladığı haberini gece geç saatlerde televizyon kanallarından öğrendiğim lokasyondayım. Aslında bu, hikaye başlangıç noktası. Burada, bu hikayenin başladığı yerde geleceğimizin nice hikayelerine imzasını atacak kardeşlerimizle bu sürecin bütün ayrıntılarını paylaşma şansı bulmak hakikaten müstesna bir an” diye konuştu.