Gündem

Öğretmen Akademisi Vakfı: Türkiye'deki öğretmen sayısı, birçok ülkenin nüfusunu geçiyor

Garanti BBVA tarafından hayata geçirilen Öğretmen Akademisi Vakfı, paydaşlarıyla bir araya gelerek ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi. Etkinlikteki konuşmasında, Türkiye'de her 65 yetişkinden 1'inin öğretmen olduğunu vurgulayan ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy, Vakfın oluşturduğu etki alanının büyüklüğünü vurguladı.

Abone Ol

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleyerek, çocukların nitelikli eğitime erişim hakkını korumayı amaçlayarak 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı, paydaşlarıyla bir araya gelerek ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi. Kuruluş yılından bu yana 50 şehirde, 324 kısmi zamanlı eğitimcisi ve 20 merkez ekip üyesi ile 63 farklı proje geliştiren ÖRAV, 378 bin öğretmen aracılığıyla 12 milyon çocuğun hayatına dokundu. Etkinlikte Türkiye'de her 65 yetişkinden 1'inin öğretmen olduğunu vurgulayan ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy, Vakfın oluşturduğu etki alanının büyüklüğünü vurguladı.

HER 65 YETİŞKİNDEN 1'İ ÖĞRETMEN

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak birlikte düşünelim, herkesin katkı verebileceği alanları, etkimizi nasıl büyütebileceğimizi birlikte konuşalım istedik. 2008 yılında kurucumuz Garanti BBVA ile zamanın ötesinde bir vizyonla yola çıktık. Bugün 50 şehirde, 324 kısmi zamanlı eğitimcimiz ve 20 kişilik merkez ekibimizle birlikte güçlenerek yola devam ediyoruz. 16 yılda 63 farklı proje geliştirdik. Birçok farklı kurumla işbirliği yaptık. 1 ile 15 yıl arası devam eden iş birliklerimiz var. Aynı zamanda 29 projemizi de bireysel ve kurumsal bağışlarla gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada 378 bin öğretmen aracılığıyla 12 milyon çocuğun hayatına dokunduk. Bir çocuğa 'sen değerlisin, seni önemsiyorum, gelişimini bilimsel temellerle desteklemenin yollarını biliyorum, ben profesyonel olduğu kadar gönülden gelen bir iş yapıyorum, dolayısıyla çağa uygun becerilere de sahibim' demek isteyen öğretmenler için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Atasoy konuşmasında; öğretmenleri desteklemek isteyen herkesi 3 Kasım'da İstanbul Maratonu'nda ÖRAV'la koşmaya davet etti ve yıl boyu hediyelik ihtiyaçları için yeni açılan oraviyilikduragi.org.tr/ adresindeki İyilik Durağı dükkanını ziyaret ederek özel günlerini paydaşlarına anlamlandırma çağrısı da yaptı.

TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRETMEN SAYISI BİRÇOK ÜLKENİN NÜFUSUNDAN FAZLA

Atasoy, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'deki toplam öğretmen sayısı 1,2 milyon, 18 yaş altı öğrenci sayısı ise 18 milyon. Bu sebeple her 65 yetişkinden birinin öğretmen olduğunu söylemek mümkün. ÖRAV Türkiye'deki her üç öğretmenden birine ulaştı. Bu da bir ay içerisinde en az 110 okulla haberleşmek, 220 eğitimciyi görevlendirmek, eğitim verilen programın kalite standartları açısından uygun olması demek. Bu ÖRAV'ın bir ayda gerçekleştirdiği çalışmanın özeti.”