Türklere Anadolu topraklarının vatan kılındığı tarih olan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'ni Okçular Vakfı olarak tarihi bir sorumlulukla bu tarihi anıyoruz diyen vakıf başkanı Haydar Ali Yıldız, Malazgirt Meydanı'nda Ekol TV'y konuştu.

"ANADOLU'NUN EVİMİZ OLARAK DÜNYAYA İLAN EDİLDİĞİ TARİH"

Yıldız açıklamalarında, "Malazgirt dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri. Okçular vakfı olarak her yıl tarihi bir sorumlulukla bu zaferi anıyoruz. Bize bu toprağı vatan kılan şehitlerimize rahmet dilemek üzere Malazgirt’te buluşuyoruz. Malazgirt bu topraklarda var oluş hikayemizin başladığı, Anadolu’nun evimiz olarak bütün dünyaya ilan edildiği tarih." ifadelerini kaydetti.

E K O L T V

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SELÇUKLU KABRİSTANI'NI ZİYARET EDECEK

"Biz 1071’de Sultan Alparslan ile Malazgirt’te Selçukluyuz; 1299 Osman Gazi ile, 1453’te Fatih Sultan Mehmet ile Osmanlıyız; Biz 1919 ve 1923 ile Gazi Mustafa Kemal ile birlikte ilelebet bu topraklarda var olacak büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyetiyiz ve bunu ilan ediyoruz. Bu topraklarda bir ve beraber olarak yaşama irademizi hep birlikte Malazgirt Meydanı'ndan, Ahlat’tan haykırıyoruz." diyen Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 26 Ağustos etkinliklerinde Malazgirt'te bulunacağını duyurdu.

Okçuluk