Okul saatleri değişti mi? araştırmaları İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamanın ardından yoğunlaştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların açıldığı ilk gün milyonlarca veli çocuğunu okula bırakmak için yola çıkacak. Bu durum ise trafikte kaosa neden olurken işe gitmek için yola çıkanlarla okula itmek için yola çıkanların saatlerce trafikte kalmasına neden oluyor. İstanbul Valiliği de bu durumun önüne geçilmesi için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini duyurdu. İşte ayrıntılar…

Okullar A-3

OKUL SAATLERİ Mİ DEĞİŞTİ Mİ?

Okul saatleri mi değişti? Sorusunu soran öğrencilerin ve velilerin bilmesi gereken en önemli detay okul saatlerinin değiştiği ancak bu değişikliğin sadece bir günü kapsadığıdır.

Yani okul saatleri sadece 9 Eylül Pazartesi günü için değişti. Trafikte yaşanacak yoğunluğun önüne geçilmesi için hayata geçirilen uygulama ile 9 Eylül Pazartesi günü okullar saat 10:00’da açılacak, 15:00’te kapanacak.

Geri kalan diğer günler ise okullar her zamanki saatlerinde açık olacak.

Okullar D-2

İSTANBUL VALİLİĞİ OKUL SAATLERİ AÇIKLAMASI 2024

İstanbul Valiliği'nden karara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2024 - 2025 Eğitim öğretim yılı, 09.09.2024 Pazartesi günü başlayacak. İstanbul'da resmi ve özel okullarımızda 2 bin 685 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak olup bu öğrencilerimizden 715 bin 835'i ilk kez yeni okullarında eğitim - öğretime başlayacaklardır.

Okulların açılmasıyla birlikte 16 bini aşkın öğrenci servisi trafiğe çıkacaktır. Servis araçları ve velilerimizin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olacağı değerlendirilmektedir.

Bu nedenle İstanbul'daki tüm okullarda okulların açılacağı 09.09.2024 Pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir."