Ekonomi

Opel fuarda Hydrogen şovu yaptı: 5 dakikada doluyor, 500 kilometre menzili var

Opel, IAA Transportation 2024’te yeni hidrojen yakıt hücreli Movano HYDROGEN’i tanıttı. Araç, 500 km’yi aşan menzili, 5 dakikada dolan yakıt sistemi ve 17 metreküp kargo kapasitesi ile ticari araç segmentinde devrim yaratıyor.

Abone Ol

Opel, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarında yeni nesil ticari araçlarını dünya genelindeki ziyaretçilere sundu. Bu fuarın en dikkat çekici tanıtımlarından biri, markanın en büyük ticari modeli olan Opel Movano HYDROGEN oldu. Hidrojen yakıt hücreli versiyonuyla dikkat çeken bu model, sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda tasarlanmış ve **500 kilometrenin** üzerinde menzil sunarak uzun mesafeli teslimatlar için ideal bir çözüm sunuyor. Ayrıca, aracın **yakıt dolumu 5 dakikadan kısa sürede** tamamlanabiliyor.

ELEKTRİKLİ MODEL SATIŞI YÜZDE 41 ARTTI

Opel CEO’su Florian Huettl, fuarda yaptığı açıklamada, markanın ticari araç pazarındaki başarılarını ve yeni hidrojen teknolojisini vurguladı. Huettl, "Hafif ticari araç satışlarımızı elektrikli modellerle yüzde 41 oranında artırdık. Bu başarıyı yeni ürünlerle daha da ileri taşımak istiyoruz" dedi. Movano HYDROGEN'in, **Opel Vivaro HYDROGEN** ile başlayan hidrojenli ticari araç serisinin bir parçası olarak pazara sunulduğunu belirten Huettl, aracın yüksek performans ve işlevsellik sunduğunu ifade etti.

5 DAKİKADA DOLUYOR

Opel Movano HYDROGEN, sadece 5 dakikada doldurulabilen dört adet **700 bar hidrojen tüpü** sayesinde, ticari kullanıcıların zaman kaybetmeden uzun mesafeler kat edebilmesini sağlıyor. Araçta bulunan 45 kW'lık yakıt hücresi, 150 HP güç ve 410 Nm tork üretiyor. Bu teknoloji, yüksek performansı desteklerken, fren enerjisinin geri kazanımı ile menzil verimliliği artırılıyor. Ayrıca, araçta bulunan **11 kWs lityum-iyon batarya**, ani hızlanmalar ve başlatma anında yakıt hücresine destek sağlıyor, böylece kullanım ömrü uzatılıyor.

Opel Movano HYDROGEN, ticari araç sektöründe hidrojen teknolojisinin geleceği için büyük bir adım atarak, emisyonsuz ve yüksek menzilli araç arayışında olan kullanıcılar için güçlü bir çözüm sunuyor.