Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’te önemli düzenlemeler yapıldı. Bu değişiklikler arasında en dikkat çekici olanı, devlet ormanlarının da turizm amaçlı tahsis edilebilecek alanlar arasına eklenmesi oldu. Yönetmeliğin ‘Tahsis Yetkisi ve Diğer İşlemler’ başlıklı maddesine yapılan ekleme ile bu yeni uygulama yürürlüğe girdi.

ÖDEMELERDE İADE OLMAYACAK

Değişikliğin bir diğer önemli maddesi ise, girişimcilerin ön izin süresi içinde yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda yaşanacak yaptırımları kapsıyor. Mücbir sebep veya kamu kaynaklı sorunlar dışındaki durumlarda, girişimcilere tahsis edilen ön izin bedelleri ile ağaçlandırma ve bakım ücretleri iade edilmeyecek. Daha önce yalnızca ön izin bedelinin iadesi yapılmazken, bu yeni düzenleme ile ek maliyetlerin geri ödenmemesi öngörülüyor.

İLAVE KAPASİTE VEYA EMSAL HAKKI YOK

Yönetmeliğin ‘kesin tahsis* başlıklı maddesinde de önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre, tesis türünün turizm kompleksine dönüştürülmesi durumunda, ilave kapasite veya emsal hakkı verilmeyecek. Bu düzenleme, turizm yatırımlarında yeni kapasite artış taleplerinin sınırlanacağını gösteriyor.

Screenshot 2024 09 28T102932.740

Kaynak: Haber Merkezi