Kana doymayan İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamın ardından Lübnan'a karadan saldırması, İran'ın füze yağdırması ve yaşanan güncel gelişmeler kritik MGK toplantısının ana gündemini oluşturacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda Türkiye'nin pozisyonu, olası risk ve tedbirler masaya yatırılacak.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR

MGK'da ayrıca Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler, Irak'ın ve Suriye'nin Kuzeyi'nde yürütülen sınır ötesi operasyonlar, Ukrayna Savaşı ve Kara Harp Okulu mezuniyetinde bazı teğmenlerin gerçekleştirdiği alternatif yemin töreni konularının gündeme gelmesi bekleniyor.

BÖLGESEL SAVAŞ RİSKİ

İsrail'in Gazze'de 41 binden fazla sivili katlederek insanlık suçu işlemesinin ardından Türkiye'nin 7 Ekim'den bu yana uyardığı bölgesel savaş riskinin boyutları görülmeye başladı. İsrail'i durdurmak üzere uluslararası toplumun baskılarını artırması gerektiğine işaret edilirken Türkiye'nin bölgesinde yaşananlara karşı takınacağı tutum merak ediliyor.


SON DAKİKA: Gerilimin yükseldiği dönemde kritik MGK! Gündem: İsrail’in saldırganlığı ve bölgeye yayılan savaş
NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irakın Kuzeyinde terörle mücadelesi ve İsrail'in saldırgan tutumunun komşu ülke politikalarına etkilerinin de MGK da gündeme gelmesi öngörülüyor.